-
Min godaste råkostsallad
I väntan på att mina egna grönsaker ska växa till sig har jag snöat in på råkostsallader av olika slag. Det här är den godaste jag har fått till hittills. Om du gillar lime, chili och nötter så kommer du att digga den här!
-
Världens godaste vitlöksbröd
Kaxig rubrik va? Men de här vitlöksbröden är verkligen vansinnigt goda. Förutom de klassiska ingredienserna, det vill säga smör, vitlök och persilja, får de smak av salladslök, parmesan och srirachasås.
-
Veckosallad
Ett perfekt alternativ när du tröttnat på den klassiska "sallad-, tomat- och gurksalladen" till maten. Den här är gjord på grönsaker som håller sig fräscha länge och håller sig upp till en vecka i kylskåp.
-
Tomatsallad med gremolata
Jag är på konstant jakt efter goda sallader som tillbehör till maten. Den här varianten passar bra när man vill ha en sallad med mycket smak. Vitlök, citron, persilja och parmesanost, och så olivolja förstås. Mums!
-
Hemgjord färskost
Varför gör jag inte det här oftare? Att göra egen färskost är busenkelt, och har den stora fördelen att man kan smaksätta den precis som man vill. Jag gjorde en variant med pepparrot och en med vitlök och soltorkade tomater. Hur gott som helst att ha på mackan eller på goda kex!
-
Sallad med nektarin, grillad squash och fetaost
Jag letar ständigt efter goda "sallad till maten-recept", så om ni har några tips så tas det tacksamt emot! Jag är så trött på sallad, tomat och gurka-varianten. Det här är däremot riktigt gott. Om man har grillen igång så går det finfint att grilla squash och nektariner på den, annars fungerar grillpanna bra.
-
Favoritbetor med brynt salviasmör
Det här är mitt absoluta favoritrecept på färska betor. Jag använde polkabetor den här gången, men det går förstås precis lika bra med rödbetor. Ett supergott tillbehör som passar både till kött, kyckling och fisk, eller på en vegetarisk buffé.
-
Enkel fläderbål
Flädersaft, mineralvatten, isbitar och citrusfrukter är allt som behövs för en god och läskande alkoholfri bål.
-
Vegetariska vårrullar med god dipp
Krispiga och goda vårrullar får man enkelt till med färdig filodeg. Det här är en vegetarisk variant med quornfärs, glasnudlar och grönsaker, men quorn går fint att byta ut mot nötfärs för den som föredrar det.
-
Svartvinbärssylt med vanilj
Hallonplantorna är döda, smultron blev det inga och krusbären är stora som ärtor denna knastertorra sommar. Men vinbären tycks ha klarat sig hur bra som helst! Plocka av en liter svarta vinbär och koka den här goda sylten, som får lite extra krydda av färsk vaniljstång. Jag mulade ner en klick i filen i morse, och det var hur gott som helst.