-
Saftig banankaka med mörk choklad
När bananerna har blivit brunprickiga bakar man kaka av dem, det är sen gammalt :). Extra gott blir det med bitar av choklad i. Jag använde mörk choklad, men den fungerar med mjölkchoklad också om man föredrar det.
-
Drottningpaj med knäckigt täcke
Hallon och blåbär är så galet gott tillsammans. Den här pajen är gjord på frysta bär och går lätt att svänga ihop. Vaniljsås eller vaniljglass är gott till.
-
Glutenfri knäckig rabarberpaj
Den knäckiga kolavarianten av rabarberpaj är min absoluta favorit. Idag testade jag att göra den glutenfri, och det gick alldeles utmärkt!
-
Glutenfri fläskpannkaka med lingon och råkostsallad
En god och enkel vardagsmiddag som är riktigt lättlagad. Jag hade en matgäst som inte äter gluten idag, så det fick bli en vetefri variant med glutenfri mjölmix. Vi tyckte allihop att den var lika god som den vanliga gjord på vetemjöl, även om den blir lite tunnare. Salladen på morötter, vitkål och purjolök är ett supergott tillbehör.
-
Äppelkaka med maräng
Igår fyllde jag år, och eftersom jag inte är så förtjust i tårtor så blev det en kaka istället. Den här var god att äta som den var, men fungerar också fint med vaniljsås eller en klick vispad grädde.
-
Ljuvliga kolasnittar med frön
Med såväl solrosfrön och pumpafrön som fullkornsmjöl i degen kan man förledas att tro att de här kakorna skulle vara nyttiga. Det är de inte. Men goda!