Äppellemonad med citron och mynta
En svalkande och riktigt god lemonad är vad man behöver dessa varma dagar. Den här varianten är gjord på lightläsk och ren äppeljuice och fri från tillsatt socker.
Portioner |
liter
|
Ingredienser
- 1 näve mynta
- 1 citron
- 0,5 l äppeljuice (kör egna äpplen i en juicepress om du har möjlighet, eller köp en ren äppeljuice utan tillsatt socker)
- 0,5 l 7up light
- isbitar, myntablad, citronskivor och äppelbitar
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Krossa myntabladen i en mortel. Pressa i citronsaften och låt det stå och dra i kylskåp, gärna en timme eller två.
- Sila citronsaften och häll i en skål eller tillbringare. Fyll på med äppeljuicen och ställ kallt tills det är dags att servera.
- Häll i 7up och fyll på med citronskivor, äppelbitar, isbitar och myntablad.