Varm köttbullemacka med pesto och mozzarella
Portioner
4mackor
Portioner
4mackor
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär chili och vitlök i mindre bitar och mixa tillsammans med rödvinsvinäger, honung och vatten (tex med stavmixer). Häll vätskan i en bunke och blanda med fläskfärs, ströbröd och salt.
  3. Smörj en plåt eller ugnsform med olivolja. Rulla ganska stora köttbullar (ungefär som golfbollar) och lägg på plåten. Stek köttbullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  4. Grilla brödskivorna i grillpanna med olivolja så att de får fin yta på båda sidor. Bred pesto på brödskivorna och lägg tre köttbullar på varje macka. Toppa med bitar av mozzarella och gratinera i ugnen tills osten smält helt, cirka 10 minuter. Toppa med lite mer pesto och nymalen svartpeppar och servera tillsammans med en god sallad.