Världens godaste pyttipanna
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär den kokta potatisen i bitar. Hacka löken och skär korven i slantar. Dela champinjonerna lite grovt (typ kvartar) och klipp baconet i bitar.
  2. Börja med att steka baconet knaprigt. Lägg det sedan åt sidan och stek korven i samma panna. Lägg även korven åt sidan och stek champinjoner och lök. Åt sidan med det också och stek potatisen i smör tills den får lite fin färg. Krydda den med paprikapulver, salt och lite svartpeppar. Häll tillbaka svamp, lök, korv och bacon i pannan och låt allt bli varmt och gotta ihop sig en stund. Smaka eventuellt av med mer kryddor.
  3. Stek äggen som du vill ha dem. Här kör vi alltid på vändstekt med hackad gula. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Blanda ihop creme fraiche och grov senap och smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Servera pytten med den kalla senapssåsen och stekt ägg. En tomatsallad med basilika och fetaost passar fint till.