Ugnsstekta köttbullar med couscoussallad och myntayoghurt
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
Couscoussallad med mycket grönsaker
Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat
Myntayoghurt
Instruktioner
Couscoussalladen
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skiva squashen och dela skivorna på mitten och skär paprikan i bitar. Lägg squash och paprika på en plåt med bakplåtspapper och ringla över ett par matskedar olivolja. Salta, peppra och blanda runt. Rosta grönsakerna i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills de har mjuknat och fått lite färg.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt gärna en halv grönsaksbuljongtärning i vattnet för lite mer smak.
  3. Skär rödlöken i båtar och halvera körsbärstomaterna. Stek lök och tomater i smör i en stekpanna i några minuter. Blanda ner både tomater och rödlök och de ugnsrostade grönsakerna i couscousen. Mal över lite svartpeppar och toppa med färsk timjan.
Köttbullarna
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop mjölk och ströbröd i en bunke. Låt blandningen stå och svälla i cirka 5 minuter. Tillsätt sedan färsen, hackade soltorkade tomater, smulad fetaost, ägget, basilikan, en pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar. Blanda ihop ordentligt. Häll lite olivolja i händerna och rulla köttbullarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och sätt in dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de är genomstekta.
Myntayoghurt
  1. Blanda ihop yoghurt, hackad mynta, pressad citronsaft, en pressad vitlöksklyfta och smaka av med salt och svartpeppar.