Storfavoriten caesarsallad
Portioner
3portioner
Tillagningstid
40minuter
Portioner
3portioner
Tillagningstid
40minuter
Ingredienser
Salladen
Caesardressing
Instruktioner
Salladen
  1. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och grillkrydda och stek dem ett par minuter på båda sidor i smör eller olja. Lägg över dem i en form och efterstek i ugnen i cirka 10 minuter (kolla så att de är genomstekta). Lägg åt sidan och låt svalna något.
  2. Höj värmen på ugnen till 225 grader. Skiva baguetten ganska tunt (ca 0,5 cm) och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över cirka 2 matskedar olivolja och toppa med den finrivna parmesanosten. Sätt in i ugnen tills osten smält och bröden har fått fin färg, 5-10 minuter.
  3. Klipp baconet i bitar och knaperstek i stekpanna. Lägg över det på en tallrik med rejält med hushållspapper så blir du av med överflödigt fett.
  4. Grovstrimla romansalladen, dela tomaterna i halvor eller kvartar och strimla rödlöken. Lägg i en stor skål.
  5. Skär kycklingen i ganska tunna skivor och lägg i salladen. Tillsätt också krutongerna och strössla över baconet. Avsluta med hyvlad parmesanost och servera med den supergoda caesardressingen.
Caesardressing
  1. Hacka sardellfiléerna riktigt fint. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.