Skär smöret i kuber och blanda snabbt ihop det med övriga ingredienser till mördegen. Klä in degklumpen i plastfolie och låt den ligga i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta undan en fjärdedel av mördegen och lägg tillbaka den i kylen så länge. Dela resten av degen i åtta delar och tryck ut i åtta fördjupningar i en muffinsform (jag använde en med 12 fördjupningar men lämnade fyra tomma).
Skölj och snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Strö över potatismjöl och blanda ordentligt. Fördela bären i mördegsformarna.
Blanda den sista fjärdedelen av mördegen med vetemjöl, pärlsocker och vaniljsocker till en smuldeg. Strö den över jordgubbarna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter, tills smuldegen har fått lite fin färg. Låt pajerna svalna helt på muffinsplåten. Pilla loss dem och servera med vaniljsås eller vaniljglass.