Stöt saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. Tillsätt vattnet, rör om och låt stå och dra i en halvtimme. Ställ samtidigt fram smöret skuret i kuber och mjölken till bulldegen på bänken och låt det bli rumsvarmt.
Smula jästen i en bunke och blanda den väl med saffransvätskan, det rumsvarma smöret och mjölken. Tillsätt socker, salt och vetemjöl och knåda degen i maskin i cirka 15 minuter. Täck bunken med plastfolie och jäs degen i 1 timme.
Vispa ihop mjölk och marsanpulver och låt vaniljkrämen stelna i kylskåp.
Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela den i cirka 20 delar. Rulla till bullar och kavla ut varje bulle till en rektangel. Skär remsor från långsidan av rektanglarna så att de ser ut ungefär som en kam. Spritsa på en sträng vaniljkräm på varje rektangel, rulla ihop och forma till en bulle. Zeinas kitchen har en utmärkt beskrivning av hur man bakar ut bullarna på Instagram (se länk ovan). Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och täck med bakduk. Låt dem jäsa i cirka 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter och låt dem sedan svalna på galler under bakduk.