Pastasallad med solrospesto
Portioner
6portioner
Tillagningstid
25minuter
Portioner
6portioner
Tillagningstid
25minuter
Ingredienser
Salladen
Pesto
Vitlöksyoghurt
Instruktioner
  1. Koka pastan. Spola den kall i kallt vatten.
  2. Mixa ihop basilikablad, vitlök, solrosfrön och rapsolja med stavmixer. Blanda ner den rivna parmesanosten och smaka av peston med salt och peppar.
  3. Blanda ihop pastan och peston i en skål. Tillsätt ruccola, spenat och halverade körsbärstomater. Tärna kassler och mozzarella och strimla de soltorkade tomaterna. Vänd ner i pastasalladen och toppa med krutonger.
  4. Blanda ihop yoghurt och olivolja. Pressa i vitlöken. Rör ner honung och torkad persilja och smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Servera pastasalladen med den goda såsen.