Paella med citron- och vitlökssås
Portioner
6portioner
Portioner
6portioner
Ingredienser
Paellan
Citron- och vitlökssåsen
Instruktioner
  1. Hacka löken och vitlöken. Stek den mjuk i olivolja utan att den tar färg. Häll på riset och saffran och låt det fräsa med i någon minut. Häll sedan på vinet och koka i någon minut. Tillsätt sedan vatten och kycklingfond och låt det koka i cirka 20 minuter, eller tills vattnet har kokat bort och riset är färdigt.
  2. Lägg edamamebönorna i en kastrull med vatten och lite salt. Vattnet ska knappt täcka bönorna. Koka upp och ta sedan från plattan. Sprita bönorna om du har köpt hela bönskidor, skalen ska inte användas.
  3. Hacka paprika och tomater. Lägg paprika, tomater och bönor ovanpå riset de sista minuterna av kokningen.
  4. Skär kycklingfiléerna i strimlor eller kuber. Stek dem i olivolja tills de är precis genomstekta. Krydda under tiden med salt, peppar och paprikapulver.
  5. Skär korven i slantar och stek den ganska hårt.
  6. Blanda ihop yoghurten och creme fraichen till såsen. Tillsätt citronsaft, rivet citronskal, honung, pressad vitlök, en nypa cayennepeppar och salt och peppar.
  7. När riset har kokat klart vänder du ner korv, kyckling och räkor. Servera med den goda såsen.