Ostig pastagratäng med spenat och kyckling
Portioner
4-6portioner
Portioner
4-6portioner
Ingredienser
Pastagratängen
Vitlökscrèmen
Instruktioner
  1. Börja med vitlökscrèmen – den vinner på att få stå till sig i kylskåp ett tag. Blanda creme fraiche med majonnäs, pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Strimla kycklingen och stek den i olivolja. Krydda med grillkrydda (eller din favoritkrydda). Ställ åt sidan.
  5. Strimla purjolöken och de soltorkade tomaterna lite grovt. Fräs purjolöken och spenaten i lite olivolja tills spenaten ”kollapsar”. Det brukar bara ta typ 3 minuter. Tillsätt hela körsbärstomater och de soltorkade tomaterna och låt det fräsa med i någon minut.
  6. Blanda grädde och färskost. Tillsätt vitt vin och torkad basilika och smaka av med salt och peppar. Tillsätt den rivna osten samt hälften av den rivna parmesanosten. Blanda ner pastan, kycklingen och spenatblandningen i smeten och rör om så att allt blandas. Häll i en ugnsform och gratinera i ugn i cirka 20 minuter.
  7. Strimla den färska basilikan och sprid den samt resten av den rivna parmesanosten över gratängen när den tagits ur ugnen. Servera med vitlökscrèmen och en god sallad.