Skiva gurkan med osthyvel och strimla rödlöken. Lägg dem i varsin skål.
Koka upp vatten, socker och ättikssprit. Låt lagen svalna i cirka 10 minuter och fördela den sedan över löken och gurkan. Ställ in i kylen och låt det kallna helt.
Smörrebröd med rostbiff och dansk remoulad
Dela två av brödskivorna på mitten och bred på lite smör eller Bregott. Lägg på ett gäng skivor picklad gurka på varje macka och fördela två skivor rostbiff per brödhalva.
Rör ihop gräddfil, majonnäs, hackad kapris, bostongurka och curry. Smaka eventuellt av remouladen med lite salt och peppar och lägg en generös klick på varje macka. Toppa med rostad lök.
Smörrebröd med räkor och romsås
Dela två av brödskivorna på mitten. Bred på lite smör eller Bregott och lägg ett salladsblad på varje brödhalva.
Hacka rödlöken och dillen och rör ihop tillsammans med creme fraiche, pressad citron och rom. Smaka av såsen med salt och peppar.
Lägg en hög räkor på varje macka och klicka romsåsen över. Toppa eventuellt med några dillkvistar.
Smörrebröd med lax, avokado och pepparrot
Dela två av brödskivorna på mitten. Blanda färskosten med riven pepparrot och bred ett rejält lager på varje mackhalva. Lägg på laxskivorna och skivad avokado. Toppa med rejält med picklad rödlök och klippt krasse.