Ljummen potatissallad med fetaost och soltorkade tomater
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, salta och ringla över olivolja. Blanda runt ordentligt och sätt in mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
  3. Klyfta rödlöken och låt den gå med potatisen i ugnen de sista 15 minuterna.
  4. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i en skål. Om du har Ridderheims soltorkade tomater kan du häva ner de goda kryddorna från burken och en del av oljan också. Om du använder okryddade tomater tillsätter du istället timjan, basilika och 1-2 matskedar olivolja.
  5. Smula fetaosten och rör ihop med de soltorkade tomaterna. Tillsätt potatisen och löken och låt gärna salladen stå och svalna och gotta till sig i 10 minuter. Toppa med ruccolasallad.