Lammfärsbiffar med tzatziki och löjligt god potatis
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Ingredienser
Tzatziki
Löjligt god potatis
Lammfärsbiffar
Instruktioner
Tzatziki
  1. Börja med tzatzikin. Ta bort kärnhuset i gurkan med en sked. Riv sedan gurkan på rivjärnets grova sida. Krama ur så mycket vatten som möjligt ur den rivna gurkan och blanda den i en skål med turkisk yoghurt, pressad vitlök, hackad mynta, salt och svartpeppar. Ställ i kylen så länge. När det är dags att äta kan du ringla lite god olivolja över.
Potatisen
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka vitlöken och persiljan till potatisen och riv parmesanosten. Tvätta potatisen och dela den i halvor.
  2. Stek potatishalvorna med skal i olivolja i en stekpanna som tål att ställas i ugnen, tex en gjutjärnspanna. Potatisen ska få fin färg. När den är brun och fin sänker du värmen och fräser snabbt vitlöken, paprikapulvret, saltet, basilikan och oreganon vid sidan om potatisen. Blanda sedan runt ordentligt och ta potatisen från plattan.
  3. Strö parmesanost och persilja över potatisen och ställ in hela stekpannan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut den och klicka små bitar av smör över och blanda runt.
Lammfärsbiffarna
  1. Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla i några minuter. Rör om emellanåt.
  2. Riv schalottenlöken fint och blanda i ströbrödsgröten tillsammans med pressad vitlök, salt och svartpeppar. Tillsätt sedan lammfärsen och ett ägg och blanda om ordentligt. Finhacka chilin (utan frön och hinnor om du inte vill att det ska bli så starkt) och tillsätt den samt grovt smulad fetaost.
  3. Forma biffar och stek i smör tills de är genomstekta, några minuter på varje sida.
  4. Servera biffarna med potatisen, tzatzikin och en god grönsallad.