Kycklingfilé med pesto, pastasallad och kikärtssallad
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
Kycklingfilé med pesto, mandel och citron
Pastasallad med ost, soltorkade tomater och marinerad vitlök
Kikärtssallad med fetaost och grillad paprika
Instruktioner
Kycklingen
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i stekpanna i rapsolja på ganska hög värme så att de får färg. Lägg över dem i en ugnsform och sätt in mitt i ugnen. Kycklingfilé är genomstekt vid 72 grader, vilket för mig tog 22 minuter. Använd stektermometer om du har, eller skär ett snitt i den tjokaste delen efter cirka 20 minuter och kolla att köttet är vitt och köttsaften klar.
  2. Låt kycklingfiléerna svalna helt innan du skär dem i tunna skivor. Sprid ut salladsblad på ett fat och lägg de skivade kycklingfiléerna ovanpå. Toppa kycklingen med en rejäl sträng med pesto, hackad mandel och rivet citronskal. Servera gärna resten av peston i en skål bredvid.
Pastasalladen
  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Blanda ihop olja från de soltorkade tomaterna, balsamvinäger, honung, örtkrydda och salt till en dressing. Häll den över den varma, avrunna pastan och låt pastan svalna helt.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna, halvera de färska tomaterna, halvera vitlöksklyftorna och tärna osten. Blanda med den kalla pastan och toppa med lite strimlad salladslök.
Kikärtssalladen
  1. Häll kikärtorna i en sil och skölj dem med kallt vatten en stund, då får du bort eventuell ”burksmak”. Häll ut ärtorna på ett fat.
  2. Strimla den grillade paprikan och salladslöken, hacka persiljan och fördela allt över kikärtorna.
  3. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger, en pressad vitlöksklyfta och salt och peppar till en dressing. Häll den över kikärtorna. Toppa det hela med smulad fetaost.