Köttfärsfylld paprika med vitlökscrème, gratinerad aubergine och tabbouleh
Portioner
4portioner
Tillagningstid
1timme
Portioner
4portioner
Tillagningstid
1timme
Ingredienser
Tabbouleh
Köttfärsfylld paprika
Vitlökscrème
Gratinerad aubergine
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med tabboulehn. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hacka gurka, tomater och rödlök fint och strimla persiljan och myntan. Lägg allt i en skål och blanda med den kokta bulguren. Pressa över citron och häll på olivolja och blanda runt ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar och låt salladen svalna.
  3. Blanda ihop creme fraiche, majonnäs och pressad vitlök till vitlökscrèmen. Smaka av med salt och peppar och låt den stå i kyl tills det är dags att äta.
  4. Nu fixar vi auberginen. Skiva auberginen i cirka 0,5 cm tjocka skivor. Stek dem i olivolja i en het grillpanna så att de får fin färg och mjuknar. Salta och peppra. Lägg hälften av de stekta skivorna i en ugnsform. Bred lite pesto på varje skiva i formen, lägg på ett basilikablad, lite smulad fetaost och strimlade soltorkade tomater. Lägg resten av aubergineskivorna ovanpå som lock. Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja. Häll på de krossade tomaterna och krydda med honung, salt, svartpeppar och örtkrydda. Låt tomatsåsen puttra i ett par minuter. Häll den sedan över auberginepuckarna och strö över resten av fetaosten. Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  5. Och så till slut paprikorna (som med fördel gratineras samtidigt som auberginerna). Dela paprikorna på längden och ta bort skaft, hinnor och kärnhus. Lägg dem i en ugnsform. Hacka löken och chilin. Fräs köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt lök och chili. Krydda med spiskummin, salt och svartpeppar. Lägg köttfärsröran i paprikahalvorna och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  6. Servera paprikahalvorna med vitlökscrèmen, de gratinerade auberginerna och den kalla tabboulehn.