Glutenfri fläskpannkaka med lingon och råkostsallad
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Ingredienser
Fläskpannkakan
Råkostsalladen
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla baconet och stek det lite knaprigt. Lägg i botten på en smord ugnsform.
  3. Vispa ihop mjölet och bakpulvret med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet, och vispa sist i äggen. Häll över baconet i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
  4. Strimla vitkålen (tex med en osthyvel) och riv morötterna grovt. Strimla purjolöken fint. Lägg i en skål och blanda ihop. Vispa ihop olivolja, balsamvinäger, honung och lite salt och peppar och häll dressingen över salladen,
  5. Servera fläskpannkakan med rårörda lingon och råkostsalladen.