Fylld fläskfilé med basilikakräm och rostade grönsaker
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
Rostade grönsaker
Fylld och baconlindad fläskfilé
Basilikakräm
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisen och skala den om det behövs. Skär potatisen i klyftor. Skala morötterna och dela i lagom stora bitar. Klyfta rödlöken och dela paprikan i bitar.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ihop med pesto och riven västerbottensost. Putsa fläskfilén och skär ett snitt längs med den (men skär inte helt igenom). Fyll filén med blandningen och avsluta med att linda baconskivor runt den så att snittet sluts igen. Krydda med svartpeppar.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper. Riv loss en bit folie och lägg fläskfilén i mitten av den. Vik upp kanterna på folien så att fläskfilén ligger som i en liten ”ugnsform”. Det hindrar saft från köttet att rinna ut över grönsakerna när allt tillagas tillsammans. Lägg din folieform med fläskfilén i ena änden av plåten. Resten av plåten fyller du med potatis och morötter. Salta och ringla olivolja över grönsakerna. Ställ in plåten mitt i ugnen i 15 minuter. Tillsätt sedan paprika och rödlök till grönsaksdelen och ställ in i ugnen i 15 minuter till.
  5. Hacka basilika och gräslök. Blanda ihop med färskost, creme fraiche och pressad vitlök. Rör ihop och smaka av med salt och peppar.
  6. Skär upp köttet i bitar och servera med grönsakerna och den goda basilikakrämen.