Skär morötterna i slantar, strimla purjolök och fänkål grovt och hacka den gula löken.
Fräs morötterna och fänkålen i olivolja i en gryta. Tilsätt lök och purjolök efter ett par minuter och låt det fräsa lite till. Tillsätt sedan tomatpuré, pressad vitlök, salt, timjan och basilika och låt det fräsa med i någon minut.
Häll i vin och hummerfond i grytan och smula ner fiskbuljongtärningarna. Låt småkoka i ett par minuter.
Rör ner creme fraiche, grädde, vatten och saffran i grytan och låt allt sjuda i cirka 15 minuter.
Skär fisken i kuber och lägg i grytan. Låt sjuda tills fisken är genomkokt, cirka 5-7 minuter.
Ta grytan från pannan och rör ner räkorna. De ska inte koka.
Dekorera eventuellt med lite färska kryddor (timjan är gott till, eller ärtskott) och servera med aioli och kanske en bit gott bröd.