Cobbsallad med kyckling
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Ingredienser
Kycklingen
Salladen
Dressingen
Instruktioner
  1. Börja med kycklingen. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ihop balsamvinäger, olivolja, dijonsenap, salladskrydda, timjan, vitlök och svartpeppar och ställ åt sidan. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem på hög värme i lite olja i ett par minuter per sida. Lägg över dem i en ugnsform och häll på marinaden. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Låt dem steka i ugn i cirka 15-17 minuter. Wrappa sedan in dem i folie och låt dem vila medan du gör salladen.
  2. Koka äggen som du vill ha dem. Jag tycker att de är perfekta efter 8 minuter, då är de hårdkokta men fortfarande aningens krämiga i mitten av gulan.
  3. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  4. Skär romansalladen i grova strimlor, halvera körsbärstomaterna och skiva avokadon. Lägg grönsakerna på ett stort fat eller i en skål. Lägg på baconskivorna och klyftade ägg. Smula över ädelosten. Skiva kycklingfiléerna och lägg på dem också. Avsluta med rejält med hackad gräslök.
  5. Vispa ihop vitvinsvinäger, citronsaft, dijonsenap och worcestershiresås till dressingen. Tillsätt oljan i omgångar. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll dressingen i en skål och servera till den gottiga salladen.