Blanda ihop dinkel, smör och 0,75 dl kvarg till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform och ställ in den i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda den mitt i ugnen i 10 minuter.
Rosta pinjenötterna så att de får lite färg i en torr stekpanna.
Strimla basilikan.
Vispa ihop ägg, grädde och kvarg och tillsätt basilika, pressad vitlök, riven ost, salt och peppar. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och toppa med de rostade pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter.
Salladen
Skär avokadon i bitar, dela tomaterna i halvor eller kvartar och strimla schalottenlöken fint. Lägg i en skål.
Vispa ihop citronsaft, senap, olivolja, salt och peppar och häll över salladen. Toppa salladen med smulad fetaost.