Äppelpaj med flingsalt och hemrörd vaniljkräm
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
Pajfyllning
Smuldeg
Vaniljkräm
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva äpplena. Smörj en pajform och lägg i äppelskivorna. Strö över kanel, socker och flingsalt och blanda runt.
  3. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och fördela smulorna över äpplena.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt den få lite fin färg så blir den knaprig och god. Låt pajen svalna (eller ät den ljummen, men jag tycker att den är godast kall).
  5. Vispa grädden till vaniljkrämen. Vispa i en annan skål ihop äggulorna med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan grädden och blanda runt ordentligt.
  6. Njut av en riktigt god paj med härlig vaniljkräm!