Albondingas – spanska köttbullar
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Ingredienser
Köttbullarna
Tomatsåsen
Instruktioner
  1. Hacka den gula och röda löken fint och riv parmesanosten. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och rulla till bullar. Stek dem i smör i stekpanna så att de får lite färg runtom.
  2. Häll krossade tomater, vatten, tomatpuré, sambal oelek och smulad buljongtärning över köttbullarna i pannan. Rör om och låt det puttra i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt salt, svartpeppar, curry, cayennepeppar, pressad vitlök, honung, sherry och basilikan. Rör om och låt det puttra i 10 minuter till. Koka pasta under tiden om du ska servera det till.
  4. Rör till sist ner grädden i tomatsåsen och låt den puttra på svag värme i ett par minuter till. Ät och njut! Om det mot förmodan blir något över så har du en grym matlåda till morgondagen.