2 x suveräna sommarsallader
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Ingredienser
Panzanella
Melonsallad med fetaost
Instruktioner
Panzanella
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela tomaterna i halvor och lägg dem på en plåt eller i en form med snittsidan upp. Krydda med lite salt och peppar och ringla över olivolja. Rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr panna så att de får lite färg.
  4. Riv baguetten i stora bitar och stek i rikligt med olivolja i några minuter.
  5. Blanda spenat- och basilikablad på ett fat. Fyll på med mozzarella riven i bitar, de rostade tomaterna och pinjenötterna. Vispa ihop olivolja, honung och vit balsamvinäger till en dressing och häll den över. Toppa med de frasiga brödbitarna. Dra några tag med pepparkvarnen och strö lite flingsalt över det hela.
Melonsallad med fetaost
  1. Skär melon och fetaost i kuber. Blanda ihop med färska mynta blad i en skål. Häll över lite olivolja och krydda med svartpeppar.
  2. Servera salladerna med något gott från charkdisken, tex god skinka, salami eller vad du gillar bäst.